Logg inn
 
    
Registrering

Banner
 • Bergensvømmerne

  Kåret til Norges beste klubb 2000-2001-2002-2003-2004-2005  Vi er snart tilbake !

 • Svømmeklubben Delfana
  Åstveit Svømmeklubb
  Arna Svømme- og Livredningsklubb

 • Kvalitet - Samhold - Lojalitet - Selvtillit

   

   

  Dedikert til svømming

  Dedikert til Bergensvømmerne

   

Banner


Håper på norske rekorder i EM

emgutar

Med fullklaff setter svømmere fra Bergensvømmerne både norsk junior- og seniorrekord i EM, tror hovedtrener Finn Zachariassen.

 

Tirsdag setter Bergensvømmernes Markus Carlsen Lie (18) og Sindri Thor Jakobsson (22), samt trener Finn Zachariassen seg på flyet i retning Herning, Danmark sammen med resten av det norske svømmelandslaget.

 

EM i svømming på kortbane arrangeres torsdag til søndag i den danske byen.

 

Til mesterskapet knytter det seg størst forhåpninger til seniorsvømmer Sindri Thor Jakobsson som har vært forhåndsuttatt til mesterskapet og har trent frem mot å prestere på  topp i dette mesterskapet.

 

Hele europaeliten er på plass til mesterskapet, noe som gjør det tøft å hevde seg.

 

- Drømmen er i semifinale, men alt skal stemme om det skal gå, sier butterflysvømmeren Jakobsson som er spesialist på den lengste av butterfly-distansene: 200 meter.

 

Med fullklaff der tror trener Finn Zachariassen at Jakobsson vil kunne forbedre sin egen norske rekord.

 

- Jeg håper på to norske rekorder for oss under EM. En junior- og en senior. Da skal vi si oss fornøyd, sier en spent trener før mesterskapet.

 

Juniorrekorden er det i tilfelle Markus Lie som må stå for. 18-åringen var bare ett hundredel bak Lavrans Sollis rekord på 100 meter rygg da han kvalifsierte seg til EM under Nordsjøstevnet.

 

Lie er imidlertid med til EM først og fremst som læregutt, mens Jakobsson deltar i sitt tredje store internasjonale mesterskap.

 
Sindri og Markus til EM kortbane!

emgutar

 

Sindri Thor Jakobsson og Markus Carlsen Lie ble søndag tatt ut til EM kortbane i Herning 12.-15. desember.

 

Sindri har vært forhåndsuttatt som følge av at han er en del av landslaget og har vist mer enn god nok form i høst til å forsvare det forhåndsuttaket.

 

Markus ble tatt ut etter en strålende 100 meter rygg under Nordsjøstevnet som ble arrangert i helgen. Med 53,46 slo han OL-svømmer Lavrans Solli, kvalifiserte seg til rekruttgruppen på landslaget og ble etterhvert tatt ut som stafettsvømmer til EM av landslagssjef Petter Løvberg. Han var også bare ett hundredel fra norsk juniorrekord.

 

BS/Åstveit-svømmeren har hatt skadeproblemer i høst, og måtte blant annet stå over junior-NM for noen uker siden. Helt frem til kort tid før Nordsjøstevnet hadde 18-åringen svømmeforbud.

 

 - Det var først tirsdag at han fikk klarsignal til å svømme stevnet, så det var en utfordring å få vendt om den mentale innstillingen hans. I utgangspunktet var han innstilt på at han ikke ville få svømme nå heller. Det er liten tvil om at han klarte det godt, sier hovedtrener Finn Zachariassen.

 

- Han kommer med til EM som læregutt, men kan være neste generasjons ryggsvømmer for Norge. Det er glimrende den måten han utvikler seg på. Vi har følt at han har hatt et litt uforløst potensial, og det var bra han fikk det ut nå, fortsetter treneren.

 

Et stort apparat har vært i sving for å komme til bunns i Lies skulderskade. Flere fra Olympiatoppen Vest har ytt god service, i tillegg til at Bergensvømmernes samarbeidspartner på fysioterapi; "Klinikk for alle" har vært sentrale i arbeidet med å få Markus frisk.

 

Under stevnet i Stavanger fikk han imidlertid betalt for det gode treningsarbeidet han har gjort tidligere i høst - og leverte også en strålende 50 meter rygg under 25 sekunder.

 

Nordsjøstevnet ble generelt en opptur for Bergensvømmerne etter det skuffende juniormesterskapet for to uker siden.

 

Sindri Thor Jakobsson vant 50, 100 og 200 meter butterfly i tillegg til 200 meter butterfly på tider som lover godt foran EM kortbane. Markus Lie vant 100 meter rygg og 100 meter medley i tillegg til at han blei nummer to på 50 meter rygg. Simen Dale vant 200 meter bryst og stafettgutta vant 4x50 meter medley i heilt suveren stil som avslutning på stevnet.

 

Sjekk alle resultater

 
<< Start < Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Neste > Siste >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Copyright © 2014. Bergensvømmerne. Designed by Lars Skjærven